CrossCore

Trainen met je eigen gewicht

Image description

Binnen een korte tijd je gehele lichaam trainen? CrossCore is een efficiënte, zeer effectieve en veilige core training. Tijdens de CrossCore les train je met behulp van een Pully Unit waar een touw doorheen loopt. Met CrossCore train je met je eigen lichaamsgewicht, op deze manier train je de spieren als een keten en niet als geïsoleerde spiergroepen.

De basis van CrossCore draait voornamelijk om je core stability, ook wel romp stabiliteit. De romp bestaat uit de rug, buik en het bekkengebied. Het is belangrijk om de romp voldoende te trainen om een goede core stability te creëren. Bij CrossCore wordt er bij iedere oefening spanning in je romp gevoeld en op die manier train je bij iedere oefening automatisch je buikspieren. De zwaarte van de oefening wordt mede bepaald door de hoek van het lichaam ten opzichte van de grond. Met een sterke core wordt je houding verbetert, zul je minder last hebben van pijntjes in onder andere je rug en zul je merken dat je bij dagelijkse activiteiten meer kracht hebt.

Je romp sterker en stabieler maken? Tijdens de CrossCore training bij 'de sporthal' zullen de instructeurs je motiveren om tot het uiterste te gaan!

Bekijk het lesrooster

Keertje kennismaken?

De Sporthal is dé sportschool in Almelo voor zowel beginnende als ervaren sporters. Kom gerust langs voor een bakje koffie of vraag een gratis proefles aan!